TOTBİD

Spor Travmatolojisi

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği, Spor Travmatolojisi Şubesi tarafından düzenlenen II. Dizde İleri Cerrahi Teknikler Uygulamalı Eğitim Toplantısı 27-28 Şubat 2016, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 24 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Toplantının başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Karahan ve Op. Dr. Asım Kayaalp, program koordinatörlüğünü Prof. Dr. Reha Tandoğan, toplantı sekreterliklerini Doç. Dr. Ali Öçgüder , Doç Dr. Egemen Altan ve Doç Dr. Özkan Köse yürüttüler. 

Kursumuza katılan kursiyerler iki gün boyunca kadavra üzerinde 8 farklı cerrahi tekniği eğitmenler eşliğinde birebir uygulama fırsatı buldular. Kursta cerrahi tekniklerin endikasyonları ve konu ile ilgili son literatür bilgilerinin anlatılmasını takiben pratik uygulamada yapılması gerekenler eğiticiler tarafından kursiyerlere anlatıldı. Konferanslar sonrasında kadavra üzerinde artroskopik ve açık ameliyatlar, eğiticilerin gözetiminde kursiyerler tarafından uygulandı. Tüm kursiyerlere Prof. Dr. Reha Tandoğan ve Doç. Dr. Egemen Altan editörlüğünde hazırlanan ve cerrahi teknikleri basamaklarıyla görsel ve teknik bilgiler ile anlatan  'Dizde İleri Cerrahi Teknikler Kılavuzu' dağıtıldı. Böylece tüm kursiyerlerin hiç bir basamağı atlamadan uygun bir şekilde cerrahi teknik ile uygulama yapılması sağlandı. 

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalının büyük desteği  ile gerçekleştirilen kurs organizasyonunda sonrasında  kursumuza katılan kursiyerlerden çok olumlu geri bildirimler alındı. Derneğimizce yapılan kursların önümüzdeki yıllarda daha verimli geçmesini diliyoruz. 

Kurs eğiticileri:

Dr. Ramazan AKMEŞE

Dr. Egemen ALTAN

Dr. Özgür A. ATAY

Dr. Ahmet Turan AYDIN

Dr. Uğur HAKLAR

Dr. Asım KAYAALP

Dr. Sinan KARAOĞLU

Dr. Özkan KÖSE

Dr. Gökhan MERİÇ

Dr. Ali ÖÇGÜDER

Dr. A. Merter ÖZENCİ

Dr. İlhan ÖZKAN

Dr. İ. Halit PINAR

Dr. N. Reha TANDOĞAN

Dr. Ömer F. TAŞER

Dr. Kürşat K. TEKER

Dr. Ömer F. TAŞER

Dr. Mahmut Uğurlu

© Tüm hakları Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği’ne aittir.
Loading...

İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...